Blog

Desszert | Dekor

  • aug202016

    Madeleine

    2 komment

    Mostanában kevesebb időm jutott a sütésre, de ezt most pótlom és ezzel madeleine recepttel el is kezdem újra a feltöltést. Sokan azt hiszik, hogy ez a kis francia desszert körülményes és bonyolult, de igazából egy összetevőkben és elkészítésben is nagyon egyszerű…

    Tovább
  • Júl102016

    Joghurtos pite

    Nincs hozzászólás

    Nyáron -a többséghez hasonlóan- nem kívánom a nehezebb desszerteket, ezért sokszor nyúlok a joghurthoz és a hűsítőbb gyümölcsökhöz, mint a citrom, lime, menta. Mondjuk nekem ez dupla öröm, mert amúgy is képes vagyok mindenbe citromot és limeot tenni. Ez a…

    Tovább
  • Júl022016

    Házi jégkrém

    Nincs hozzászólás

    Ez igazából nem is recept, mert onnantól fogva, hogy kitaláljuk mi legyen a jégkrémünk alapja (joghurt, gyümölcsös joghurt, tejszín, mascarpone, sűrített tej, stb. illetve ezek kombinálása) már bárhogy dobálhatjuk bele a gyümölcsöket. Én most egy citromos joghurtos-tejszínes alapot csináltam, majd díszítésnek…

    Tovább
  • Júl012016

    Levendula szörp

    Nincs hozzászólás

    Minden júniusban megfogadom, hogy eljutok a Levendula Fesztiválra, de eddig még sosem sikerült, mert mindig közbejött valami. Most is hasonlóan alakult ez a hónap, de szerencsére kaptam egy nagy csokor levendulát és rögtön tudtam is mit fogok belőle készíteni. Szörpöt…

    Tovább
  • jún062016

    Kanelbullar

    Nincs hozzászólás

    Ez az édesség egy hagyományos svéd desszert. Ugyan nem pontosan ebben a “csomó” formában szokták mindig enni, de én azért is szeretem, mert kevésbé látszik rajta, ha kifolyik a töltelék, vagy ha valami miatt elrontjuk. És itt legalább nem áll fenn…

    Tovább
  • máj282016

    Fordított almatorta

    Nincs hozzászólás

    Úgy emlékszem ez volt a legelső desszert, amit megsütöttem. Ez akkor egyben elárulja azt is, hogy nagyon egyszerű az elkészítése, nem igényel különösebb jártasságot a konyhában, de én ettől függetlenül mégis mindig visszatérek hozzá. Amilyen egyszerű, olyan finom! Igaz, hogy…

    Tovább
  • ápr282016

    Anyák napi sablon

    Nincs hozzászólás

    Virágot nem csak kapni, de adni is jó. Máig párhuzamban élek az orgona illat és Anyák napja/ballagás kapcsán, de szerencsére már nagyon sok virágbolt és virág közül választhatunk. Vannak akik a hagyományos csokrokra esküsznek, de manapság előtérbe kerültek a lazább,…

    Tovább
  • ápr242016

    Csoki mousse

    Nincs hozzászólás

    Sajnos az utóbbi hetekben nem jutott a sütésre annyi időm és energiám, mint amennyit szerettem volna. Pénteken viszont már annyira hiányzott, hogy éjfélkor nekiálltam csoki mousse-t készíteni. Eszembe is jutott, hogy legközelebb lefagyasztom kis jégkrém formákban, nyáron a nagy melegben…

    Tovább
  • ápr052016

    Recept sablon

    Nincs hozzászólás

    Egyik nap kezembe akadt egy régi, megsárgult lap, rajta alig olvasható kézírással egy recept. Olvasni is és sütni is nagyon szeretek ezekből a régi jegyzetekből, mert valahogy sokkal bátrabban nyúlok hozzájuk, mint az “újakhoz”. Nekem is van egy receptes könyvem,…

    Tovább
  • Már252016

    Almás crumble

    Nincs hozzászólás

    Az a jó a crumble-ben, hogy nagyon sokféleképpen variálható. A legtöbb gyümölccsel elkészíthető, emellett gyors, egyszerű és finom. Karácsonykor például mézeskalácsos fűszerrel szórom meg az almát, annyira jól alakítható, hogy nekem az egyik kedvencem lett az évek során. Vaníliafagyival az…

    Tovább