Fahéjas, cukrozott földimogyoró

Fahéjas, cukrozott földimogyoró
2016-12-04 bernuskaa
In Blog

Ha pillanatok alatt elkészíthető és finom gasztro ajándékot keresel, akkor ez a recept biztos, hogy tetszeni fog!
Viszont az is biztos, hogy ez nem egy diétás kiadás, de végülis ha úgyis ajándékba adjuk,
akkor hízás szempontjából mindegy is.
Mondjuk aki kibírja, hogy ne kóstolja meg, annak minden elismerésem.
Mi az ilyen próbasütések alkalmával az ajándékozott szerepet is szívesen magunkra vállaljuk,
így sajnos tényleg nagyon hamar elfogy! 🙁
A recept sűrített tejet tartalmaz, így azért ne készítsük el hetekkel az ajándékozás előtt.

karacsony22-01

karacsony1-01

Hozzávalók
320 g sótlan földimogyoró
4 ek víz
3,5 ek sűrített tej
140 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tk fahéj
1/4 tk szerecsendió
1/4 tk mézeskalács fűszerkeverék

 

Elkészítés
A sótlan földimogyorót pár percig egy serpenyőben megpirítjuk, mikor kész van félretesszük.
Egy közepes edényben a vízzel elkeverjük a sűrített tejet és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fűszereket.
Közepes lángon elkezdjük melegíteni, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a pirított mogyorót.
Villával folyamatosan kevergetjük és várjuk, hogy a szirup besűrűsödjön, kikristályosodjon.
(Ne ijedjünk meg, ha eleinte túl hígnak tűnik a szirup, ahogy a víz elpárolog belőle egyre sűrűbb lesz, míg a végén a cukor nagyobb darabokban körbeveszi a mogyorót.)
A végén az edényből a sütőpapírra borítjuk a cukrozott mogyorókat és itt hűtjük ki őket.
Légmentesen zárható üvegbe vagy celofán zacskóba csomagoljuk!

Gasztroajándékok még itt:

http://bernuskaa.hu/mogyorovajas-keksz/

http://bernuskaa.hu/csokis-pofeteg/

http://bernuskaa.hu/sved-fuszeres-keksz/

http://bernuskaa.hu/granola/

 

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*