Madeleine

Madeleine
2016-08-20 bernuskaa
In Blog

Mostanában kevesebb időm jutott a sütésre, de ezt most pótlom és ezzel madeleine recepttel el is kezdem újra a feltöltést.
Sokan azt hiszik, hogy ez a kis francia desszert körülményes és bonyolult,
de igazából egy összetevőkben és elkészítésben is nagyon egyszerű süteményről van szó.
Arról nem is beszélve, hogy remekül variálható, rengeteg változtata létezik, egészen a levenduláson át a mogyoróvajasig.
Én most egy citromosat próbáltam ki (nyilván) és nem bántam meg,
a délutáni kávé/tea mellé ennél jobbat most nem tudok elképzelni!MAdeleine44-01
Hozzávalók:
(kb 20 adagra)

3 tojás
140 g cukor
155 g liszt
2 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 kisebb citrom leve
100 g vaj

Elkészítés:

A tojást a cukorral 3-4 percig magas fokozaton felverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és kisebb adagokban hozzáadjuk a tojásos masszához.
Belereszeljük a citromhéjat és a citrom levét is belekeverjük a tésztába.
A vajat megolvasztjuk, de csak akkor öntjük a keverékhez, mikor már szobahőmérsékletű.
(Érdemes az elején ezzel kezdeni)
Egy éjszakára betesszük a tésztát a hűtőbe, majd másnap a kivajazott-kilisztezett formákba betöltve 170 fokon kb 20 percig sütjük.

Miután megsültek, rögtön kivesszük őket a formákból és úgy hűtjük ki, hogy a kagyló forma felfelé nézzen.
Porcukorral meghintjük és akár csokiba/lekvárba/nutellába mártva is ehetjük őket!

2 hozzászólás

  1. P. Szilvi 2 év ezelőtt

    Szia!
    Szívesen kipróbálnám a receptet, milyen sütőformát javasolsz? 🙂
    Köszi,
    Szilvi

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*