Mákos pohárkrém

Mákos pohárkrém
2016-11-27 bernuskaa
In Blog

Bár nagyon szeretem a mákot, valamiért csak karácsony környékén eszem, de akkor brutális mennyiségben.
Mákos bejgli, mákos guba, pozsonyi kifli, bögrés mákos, és most a mákos pohárkrém.

Valamiért szerintem ez egy eléggé megosztó alapanyag, bár én nem is értem, hogy lehet ezt nem szeretni.
Mondjuk én meg a sokak által kedvelt krumplis tészta puszta látványától leszek rosszul, nem is megyek ebbe bele.

Aki viszont szereti, annak jó hír, hogy szinte percek alatt kész van!
Mindig is gyűjtöttem azokat az ételeket/desszerteket, amik 20-30 perc alatt elkészíthetőek,
mert a sok recept olvasás belém tette azt a parát, hogy “mit szolgálj fel, ha hirtelen betoppan 1 vendégsereg”.
Nem annyira életszerű, de hát mindenre fel kell készülni.

Ez is például pont egy ilyen időkímélő megoldás.

untitled-8-01

Hozzávalók:

150 g  natúr joghurt
120 g darált mák
4 ek virágméz
3 dl habtejszín
25 g porcukor

+80 g natúr zabfalat és lekvár (mondjuk meggy)

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban a mákot elkeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a mézet és ezt is alaposan eldolgozzuk.
A habtejszínt felverjük, és közben apránként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot.
Óvatosan összeforgatjuk a 2 masszát és üvegpoharakba töltjük, hűtőbe tesszük.

A zabfalatot apró darabokká morzsoljuk és egy serpenyőben közepes lángon pár percig pirítjuk (kb. 8 perc).
Miután kihűlt és ropogós lett, a pohárkrém tetejére szórjuk és leöntjük lekvárral, majd tálaljuk.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*