Nutellás csokis kosár

Nutellás csokis kosár
2015-12-10 bernuskaa
In Blog

Tudom, hogy nem egy kalóriaszegény darab, de karácsony előtt/közben/után már teljesen mindegy, mert úgyis mindenki januárban kezdi a diétát.
Vagy minden hétfőn, ugye.
Szóval akár vasárnap délutánra is tökéletes desszert lehet azoknak, akik valami csokisra vágynak.
A kosár lényege, hogy a tésztát kis mélyedéssel sütjük ki a muffin formákban, így jobban meg tudjuk tölteni a krémmel.
Nem feltétlenül kell így csinálni, később is ki lehet vágni a megsült süti tetejét, vagy el is hagyhatjuk ezt a lépést, de én jobban szeretem, ha belül is van egy kisebb dózis nutella! : )

nutellascsokikosar

Hozzávalók:

A csokis kosárhoz:
195 g cukor
180 g vaj
1 tojás
1 tk vanília aroma
155 g liszt
50 g kakaópor
1 tk szódabikarbóna

A tetejére:
250 g mascarpone
110 g porcukor
1 tk vanília aroma
160 g nutella


Elkészítés:

A tésztához a cukrot a vajjal 5-6 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát.
A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, ezt több részletben a cukros masszához adjuk.
A muffin sütőformáit kivajazzuk, ezután a tésztából kb. 2 evőkanálnyi gombócokat formázunk.
Minden kivajazott formába teszünk egy darabot ebből, a gombóc közepébe pedig belenyomjuk az ujjunkat.
Egy kicsit eldolgozzuk úgy, hogy majd később sok töltelék férjen bele.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, majd a formában hagyva kihűtjük őket.
Mikor szobahőmérsékletűek lettek, akkor szépen kiemeljük a sütiket a formákból.

A krémhez összekeverjük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát és a nutellát.
Egy éjszakán keresztül pihentetjük a hűtőben, majd másnap habzsákba töltve, a megsült formákat díszítjük vele.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*