Sütőtökös csicseriborsó curry

Sütőtökös csicseriborsó curry
2019-02-15 bernuskaa
In Blog

Bár nem vagyok vega, vegán, de sokszor szeretek húsmentesen enni.
Az utóbbi hónapokban amúgy is volt egy időszak, mikor tej- és tojásmentesen kellett ennem, így sokkal egyszerűbb volt vegán recepteket tanulmányozni.
Az indiai amúgy a mexikói konyha után talán a második kedvencem, de el kellett telnie egy kis időnek, mert mindig a munkahelyem melletti indiai jutott eszembe mikor a curry megcsapott. Ami amúgy nem egy rossz hely, de a jó mégsem ilyen.

Viszont az biztos, hogy a jó nekem most ilyen….ez a recept így visszahoz és elsöpör mindent, ami eddig a curry útjába állt.
Azt nem tudom nektek mennyire fog ízleni, de ha elkészítettétek és ízlik akkor majd írjatok azért! 🙂

Hozzávalók (4 főre)

1,5 ek kókuszolaj
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 közepes méretű sárgarépa (kockázva vagy karikázva)
só ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
kb 4-5 cm gyömbér lereszelve
5 ek vörös curry pasta
400 ml kókusztej (konzerves)
240 ml zöldségleves lé
kb 900 g sült sütőtök (kikanalazva. Ehhez 1 sütőtök kell)
2,5 ek szójaszósz
1,5 ek juharszirup
2 konzerv csicseriborsó (2 x 310 gramm)
1,5 ek lime leve
friss koriander a currybe és a tálaláshoz is egy kevés

 Elkészítés:

A kókuszolajat felmelegítjük egy nagyobb serpenyőben (én wok-ot használtam) és üvegesre pirítjuk a hagymát.
Miközben a hagyma készül, beledobjuk a sárgarépát is, megsózzuk ízlés szerint.
Amikor a répa is kicsit átfőtt, akkor hozzáadjuk a fokhagymát (fokhagymanyomón kinyomva), a reszelt gyömbért és a vörös curry szószt is.
Egy kis vízzel (kb 3-4 ek) felönthetjük , hogy jól keverhető legyen, majd  2-3 percig így főzzük.
Hozzáadjuk a kókusztejet és a zöldséglevet, majd alaposan átkeverjük.
Az előre megsütött sütőtökből is kikanalazzuk a sütőtökpürét és a hozzávalókhoz adjuk a szójaszósszal és a juharsziruppal együtt.
Átforgatjuk, majd a lecsepegtetett csicseriborsót is hozzáadjuk.
Így főzzük addig, amíg a répa és a csicseriborsó kellően megpuhul.
A lime levével meglocsoljuk  és kókusztejszínnel, friss korianderrel díszítjük.
Basmati rizzsel és  pirított tortilla szeletekkel kínáljuk.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*