Almás crumble

Almás crumble
2016-03-25 bernuskaa
In Blog

Az a jó a crumble-ben, hogy nagyon sokféleképpen variálható.
A legtöbb gyümölccsel elkészíthető, emellett gyors, egyszerű és finom.
Karácsonykor például mézeskalácsos fűszerrel szórom meg az almát, annyira jól alakítható, hogy nekem az egyik kedvencem lett az évek során.
Vaníliafagyival az igazi, de anélkül is szuper, főleg még melegen!

crumble1

crumble2

Hozzávalók:
(kb 6 főre)

3 db alma
2 tk fahéj
150 g liszt
100 g cukor
100 g margarin (hideg)
50 g apró szemű zabpehely
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd a negyedeket hosszában kb. 4-5 “csíkra” osztjuk.
Erre merőlegesen, 3 mm vastagságúra szeleteljük fel az almákat, a végén megszórjuk fahéjjal és alaposan elkeverjük, hogy minden almadarab fűszeres legyen.
Egy másik tálban összeállítjuk a morzsát, amihez a lisztet, a cukrot, a hideg margarint, a zabot és a citromhéjat a kezünkkel összemorzsoljuk.

Kivajazunk egy nagyobb jénai tálat, vagy néhány szuflé formát, majd a fahéjas almát a tál aljába szórjuk és rámorzsoljuk a “tésztát”.
Majdnem karamellát is csurgattam az almára még a morzsa előtt, végül az most kimaradt, de legközelebb már így fogom csinálni.

Előmelegített sütőbe, 180 fokra tesszük be a crumble-t, alufóliával letakarva.
Így sütjük kb 20-25 percet, majd alufólia nélkül még 15-20 percet, hogy a teteje is megpiruljon.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*