
A január a diéták hónapja. Biztos vagyok benne, hogy ekkor kezdik el a legtöbben és ekkor is hagyják abba a legtöbben.
A kitartóknak viszont itt egy egészségesebb palacsinta verzió, ami a képen ugyan nyakon van öntve karamellszósszal,
de nyilván ezt nem kellene.
Az alap recept viszont tényleg nagyon egyszerű, nekem most ez az abszolút kedvenc palacsinta receptem.
Hozzávalók
(kb 7-8 palacsintához)
170 g zabliszt
1 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
2 tk fahéj
1 tojás
1 ek méz
100 ml tej
180 g natúr joghurt
1 tk vanília aroma
1 alma (reszelve)
Elkészítés
Egy nagyobb tálba kimérjük a zablisztet és belekeverjük a sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat.
Ezután a folyékony hozzávalókat is a tálba öntjük.
A tojást, mézet, tejet, joghurtot és vanília aromát kézi mixerrel elkeverjük a hozzávalókkal, majd a legvégén a reszelt almát is a masszához adjuk.
Kb fél merőkanálnyi palacsintatésztákat mérünk ki a serpenyőbe, és olvasztott vajon vagy kókuszzsíron kisütjük.
Almaszósszal vagy karamellszósszal leöntve még finomabb, de gyümölcsökkel vagy joghurttal is nagyon laktató!