Bagel

Bagel
2021-12-11 bernuskaa
In Blog

Szoktam itthon pékárukat sütni, de valahogy eddig a bagel mindig kimaradt. Pedig olyan jól néz ki és annyira finom, hogy nem tudom mitől tartottam. Amikor pár éve New Yorkban voltunk, akkor a hotelben minden reggel ilyet ettem, és több nap után sem untam rá. Nekik külön bagel szeletelőjük van az ilyen kis bucikhoz, nem mintha bonyolult lenne elvágni, de hát teljesen indokolt, ha már van gesztenye bevágó konyhai eszköz is. Szóval tölthetjük krémsajttal, sonkával, lazaccal, avokádóval, igazából minden jól mutat benne, de elkészíteni sem bonyolult! Az instagram posztomban csináltam is róla egy kis videót ITT,így aki vizuálisan is szeretné magába szívni az elkészítés menetét, az bátran nézze meg, utána pedig irány a konyha!

Hozzávalók:

450 g fehér búzakenyérliszt
2 tk só
3 dl langyos víz
30 g cukor
25 g friss élesztő vagy 7 g szárított

1,5 liter víz
2 ek méz

1 tojás a lekenéshez
tetejére: szezámmag, lenmag, chiamag…stb.

Elkészítés:

Langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt.
5 percet várunk vele, addig a lisztet a sóval egy nagy tálba öntjük.
Végül az élesztős vizet is hozzáadjuk, majd elkezdjük dagasztani. Mikor összeállt a tészta 1 órát pihentetjük.

8 részre bontjuk ezután a tésztát, golyókat formálunk belőle és ismét 10 percre békén hagyjuk. Utána a bucikból bagel fánkot készítünk a kezünkkel, majd újra kapnak 10 perc picit egy konyharuhával letakarva. Mézes vízben egyesével leforrázzuk őket (30-30 mp elég oldalanként).
Kiszedjük, megkenjük tojással és leszórjuk őket magokkal. 180 fokon légkeverésesen 20-25 perc alatt megsül.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*