- nov152015
Sütőtökös kenyér
Nincs hozzászólásRészletekA sütőtök egy megosztó étel, de én nagyon szeretem.
Ebben a receptben pedig pont az a jó, hogy annak is ízleni fog, aki nem rajong érte, mert a fahéj-szerecsendió-szegfűszeg hármasa annyira elnyomja a sütőtököt, hogy igazából nem is érezni benne.
A “kenyér” megnevezés pedig ne riasszon el senkit, egy nagyon puha állagú süti a végeredmény.
Hozzávalók:
230 g liszt
1 tk szódabikarbóna
3 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt szerecsendió
1/4 tk őrölt szegfűszeg
3/4 tk só
2 db tojás
150 g cukor
100 g barna cukor (light brown sugar)
350 g sütőtök
120 ml napraforgó olaj
60 ml narancslé
120 g étcsokoládé
Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A tököt félbevágjuk, kimagozzuk és nagyobb darabokra szeljük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben legalább 50-60 percig sütjük.Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, szegfűszeget és a sót.
Egy másik edényben a tojáshoz adjuk a kristálycukrot, valamint a barna cukrot, és ezt is összedolgozzuk.
A kimért, sült sütőtök püréhez öntjük a narancslevet és az olajat, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros masszát.
Végül a száraz, lisztes hozzávalókat is apránként beleforgatjuk, és óvatosan hozzáadjuk az apróra vágott csokidarabokat.
Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokon 60-65 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A sütés felénél letakarhatjuk alufóliával a tetejét, ha túlságosan pirulni kezd a kenyér.00bernuskaa