Szerintem mindenkinek van legalább egy brownie receptje, ha nem több.
Nekem csak ez az egy van, de ehhez nagyon ragaszkodom, eszembe sem jut mást kipróbálni, annyira szeretem.
Ahogy látszik ezt sem túl nehéz összeállítani, egy órán belül kész is van.
Egy hátránya, hogy nagyon hamar elfogy!
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg étcsokoládé
4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg liszt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt sütőformát.
(Én egy 19x32x5 cm-es kisebb tepsiben szoktam sütni.)
A csokit a margarinnal vízgőz felett elkezdjük felolvasztani, közben a tojást összekeverjük a cukorral és végül a lisztet is apránként hozzáadjuk.
Megvárjuk amíg a csoki felolvad a margarinnal, majd egy kicsit hagyjuk kihűlni, hogy ne forrón öntsük a tojásos masszába.
Mikor összeállt a tésztánk, beleöntjük a sütőpapírral bélelt formánkba és 30 perc alatt készre sütjük.
A brownie akkor jó, ha a teteje berepedezik és az állaga nem száraz, hanem inkább puha, tömör.
Vaníliafagyival, lekvárral vagy nutellával…igazából bármivel nagyon finom, még önmagában is! 🙂
Hozzászólás (1)
-
Köszönöm, nagyon finom lett! 🙂