Ez is egy viszonylag gyors recept, legalábbis ahogy számoltam nem több, mint egy 3/4 óra alatt sütéssel együtt meg is van a desszert.
Nem tudtam kreatívabb címet kitalálni neki, mint a “szeletek”, mert egy gyúrható tésztát kell felszelni 8 darabra és így kisütni.
A végeredményt illetően máskor lehet egy kicsivel több cukrot teszek bele, de így is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
250 g liszt
1 ek sütőpor (kb 1/2 csomag)
3 ek cukor
1/2 tk só
2 citrom reszelt héja
35 g kókuszreszelék
85 g hideg vaj
200 ml habtejszín
1 ek citromlé
1 tk vanília aroma
Mázhoz:
125 g porcukor
1 tk ciromhéj
1 citrom leve
+ tetejére tetszés szerint pirított kókuszreszelék/
kókuszforgács/szeletelt mandula
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit.
Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, sóval, a kókuszreszelékkel és a citromhéjjal, majd a hideg vajat ezekhez morzsoljuk a kezünkkel.
Egy másik tálban elkeverjük a tejszínt a citromlével és a vanília aromával.
A folyékony hozzávalókat a száraz anyagokhoz öntjük, és szintén a kezünkkel összedolgozzuk a tészát.
Lisztezett gyúródeszkán kör alakban egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd a kört 8 szeletre vágjuk.
Ráemeljük a tészta darabokat a tepsire és 15-17 percig sütjük őket.
A mázhoz elkeverjük a hozzávalókat, és amíg sül a tésztánk addig a hűtőbe tesszük.
Mikor kihűltek a szeletek, rácsorgatjuk a citromos mázat, és megszórjuk pirított kókusszal/mandulával.