Cukkinis lepény

Cukkinis lepény
2021-09-16 bernuskaa
In Blog

Ez egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető recept, ami ráadásul sokoldalúan használható. Én kis olíva olajon pirítottam hozzá hagymát, paradicsomot, paprikát, de lehet húst is tenni bele, vagy sajtot, más zöldségeket. Fokhagymás tejföllel, guacamoléval, salsával, de igazából tényleg bármivel szuperük működik, én megkockáztatom, hogy rántottát is töltenék bele!:)



Hozzávalók
6 db-hoz

2 db cukkini
1 tojás
bors
2 gerezd fokhagyma
40 g zsemlemorzsa
40 g parmezán sajt
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük (Én a Kenwood kMix kiegészítőjét használtam hozzá, mégpedig a nagy lyuk reszelőt), majd besózzuk és hagyjuk állni 10 percet. Mikor levet eresztett a cukkini, kifacsarjuk és hozzá adjuk a többi hozzávalót. A kezünkkel összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk az adagokat. Egy lepényhez kb. 2 evőkanállal szedtem, összesen 6 db jött ki az egészből. Vékonyra lapogatjuk a kezünkkel, és kicsit eldolgozzuk a szélét is, hogy egységes legyen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó felső), majd 20 perc alatt megsütjük. Mindenképp megvárjuk, amíg kihűlnek a tepsin, csak utána emeljük fel őket. Ha ropogósra szeretnénk, mondjuk mártogatóshoz feltörve nagyobb darabokra, akkor kicsit tovább hagyjuk a sütőben.

 

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*