DIY Gyertyatartó

DIY Gyertyatartó
2021-12-15 bernuskaa
In Blog

Ez egy karácsonyi DIY ajándék ajánló is lehet, ugyanis lassan itt vannak az ünnepek és ha szeretnénk valami személyessel, kézzel készült ajándékkal meglepni a családot, barátainkat, akkor remek tárgyakat készíthetünk levegőn száradó masszából.
Szerintem már instagramon említettem, hogy mennyire szeretem formákban a csomókat. Levélnehezékként, könyvtámaszként, de akár gyertyatartóként is. Tudom, az első kettőnek sokak szerint semmi értelme nincs, de én annyira szeretem nézni ezeket a szép formákat, hogy nem véletlenül készítettem már ilyet. Na de itt ez a csomós gyertyatartó, ami az egyik idei ajándékötletem.
Amennyiben belevágtok azt azért tudjátok, hogy egy ekkora darabnak száradnia kell legalább 4-5 napot, majd még jön a festés is, így ne az utolsó napokban álljatok neki.

Aki nem ismeri a levegőn száradó masszát (vagy másik nevén modellező masszát), annak röviden elmesélem, hogy ez egy olyan anyag, amit mint a gyurmát vagy agyagot tudunk formázni, esetlegesen vízzel javítgatni, majd pedig a levegőn száradva megköt. Kisebb daraboknál akár egy nap is elég ennek, de ilyen nehezebb, tömörebb tárgyaknál ez több napig is eltarthat. Ezt követően csiszolhatjuk is akár finom csiszolópapírral vagy festhetjük kedvünkre akrilfestékkel. Mivel én egy nagyon sima felületet szerettem volna, de ez nem jött össze, ezért úgy döntöttem kicsit rusztikusra varázsolom a felületét, így a festékbe sima konyhai sót kevertem és így festettem meg. Ezt még egy kicsit fokoztam azzal, hogy szivaccsal pacsmagoltam párat rajta, így a festés se tűnt olyan mesterkéltnek.

Nektek hogy tetszik a végeredmény?

A masszát innen szereztem be:
https://www.kreativhaz.hu/muveszkellekek-modellezo-massza-das-1kg

 

 

 

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*