DIY Húsvéti dekor

DIY Húsvéti dekor
2022-03-23 bernuskaa
In Blog

A tavaszi és leginkább húsvéti előkészülethez nálam mindig hozzátartozik a barka ág.
Szeretek ismét hangolódni valamire, nagyböjtben pedig szépen lassan bekúsznak a lakásba ezek a dekorok, na persze sokkal finomabban, mint mondjuk Karácsonykor. Ilyenkor csak feldíszítek egy-két gyertyatartót, vagy vázákba pakolok pár barka ágat és felakasztok rájuk néhány kedves díszt. Most is így tettem, de igazi, festett tojás helyett papírtojásokat kaptak az ágak, néhány nyuszival vegyítve.

A díszekhez a formákat kivágtam színes papírra: ezeknél kb. 8-9 darabot használtam fel ugyanabból a mintából, majd félbehajtottam az összes papírtojást/papírnyuszit és ragasztóstifttel az egyik oldalukat megragasztottam. Erre tettem a másik darab félbehajtott papírformát, majd ezt is bekentem ragasztóval és így tettem addig, amíg el nem fogytak. Az utolsó rész ragasztás előtt még akasztót rögzítettem ragasztópisztollyal középre és azután zártam le a formát.

A könnyebbség kedvéért készítettem két sablont, amely lent lesz letölthető.
Ezt akár színes papírra is ki tudjátok nyomtatni, ekkor csak körbe kell vágni és már készíthetitek is. Vagy pedig kinyomtatjátok a lenti sablont sima fénymásoló papírra, kivágtok egy darabot és azt használjátok sablonként (körberajzolva) egy színes papíron.
Erről videó is készült az instagram oldalra, amely itt elérhető:

https://www.instagram.com/p/Cbcq164IEs8/

A nyulakhoz a formát ugyanúgy ragasztottam meg, mint a tojásokat, csak a végén kivágtam még két fület, és azokat a nyuszira rögzítettem szintén stifttel vagy folyékony ragasztóval.

Letöltés:

Tojás

Nyuszi

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*