Dolgozó felújítás I. – poszterek

Dolgozó felújítás I. – poszterek
2021-04-26 bernuskaa
In Blog

Ahogy már talán néhányan instagramon is láttátok, elkezdtem felújítani a dolgozó szobát. Ezt a tavalyi költözés óta halogattam úgymond, mert tényleg az egész szobáról van szó, nem csak 1-2 szekrény átfestése volt a kérdés.
Úgy tervezem, hogy 2 részben osztom meg az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat, ez az első rész egy együttműködés keretében készült el, melyhez a Posterstoretól kaptam ajándékba posztereket.
Szeretném megmutatni Nektek, hogy hogyan rendeztem át poszterekkel és képkeretekkel a szoba „lelkét”, a pihenő részt, ami igencsak meghatározó része az egész látványnak.

Mikor beköltöztünk egyrészt egy virágos tapéta volt ezen a belső beugró részen, ezt először is le kellett szedni majd egy fehér falfestés után már jobb lett a helyzet. A narancssárga kanapét őszintén szólva egyből tudtam, hogy eladjuk, helyére egy szürke került be, mondván, hogy bármi is lesz a szobával, a szürke az szépen be tud simulni bármibe. Ekkor még nem is sejtettem, hogy később majd lefestem az egész szekrénysort, de végülis egy idő után meguntam a sok barnaságot. Egyrészt nagyon sötét és idegen volt nekem a légkör benne (főleg a munkához), másrészt pedig abszolút nem tükrözte a személyiségemet. Azt vettem észre, hogy folyamatosan viszem ki a laptopom a szobából, még úgy is, hogy ott áll az üres íróasztal, amin dolgozhatnék…szóval vettem egy nagy levegőt és úgy döntöttem festek és lakkozok! Amúgy az egész szekrénysor szuper állapotban volt, nem is volt tervben, hogy kivegyük, mert mindent elnyel, gyakorlatilag itt tárolunk a kinőtt babaruhákon át a nagykabátokig mindent.A részletes festésről később beszélek, de annyit még megjegyeznék itt, hogy mikor a szekrény egy részével kész lettem a fenti boltíven is sokat gondolkodtam. Szürke legyen vagy fehér, nem tudtam dönteni, de végül úgy gondoltam fehér lesz, mert hogy ez majd szépen kiemeli a dekorációt, ami ide fog kerülni. Akkortájt mikor ezen gondolkodtam keresett meg a Posterstore és felajánlottak néhány képet. Őszintén szólva a sok befektetett festős órák után nagyon jó érzés volt, hogy válogathattam és tervezgethettem néhány képet ide, mert végre elkezdtem látni miért is vágtam bele. Alapvetően mivel a szekrény szürke színű arany fogantyúval, ezért képkeretben a tölgy és a fehér szín jött csak szóba. Ezt szerettem volna variálni olyan nyomatokkal, fotókkal, amik jó érzéssel töltenek el, amik karakteresek, de mégsem annyira, hogy az egész szobát elnyomnák. Egyébként nagy segítségemre volt, hogy az oldalukon rengeteg kép összeállítást lehet találni, ez mind elrendezésben, mind a képek kiválasztásban sokat segített. Az pedig nekem a pont az i-re, hogy a posztereket fenntartható módon előállított papírokra nyomtatják.

Az én „trükköm” még, hogy általában választok egy fényképet, egy szöveget és egy absztrakt alakzatot, majd ezeket kombinálom, hogy minél változatosabb és érdekesebb legyen a végeredmény. Valamint a keretekre is szoktam figyelni, hogy lehetőleg váltakozva legyenek egymás mellett (már ha több színből állnak össze).
Én nagyon szeretem a végeredményt, mert bevallom nem volt könnyű kiválasztani ilyen sok kép közül azt, amit majd minden nap nézni fogok, de mikor feltettem mindent a falra és hátraléptem akkor nyugodtam meg végleg!

Ha Ti is szeretnétek hasonlót készíteni, vagy épp gondolkodtok egy dekor frissítésen így tavasszal, akkor most 35%-ot kaptok a Posterstore oldalán a “Bernuska35” kóddal, amivel 2021. május 27-ig tudtok kedvezményesen vásárolni (kivétel ez alól a Selection kategória termékei, valamint a képkeretek. Arra is figyeljetek, hogy egyszerre több kedvezmény vagy akció nem vonható össze).

Mindenképp küldjetek róla képet, ha esetleg rendeltek és hasonló falat készítetek!:)

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*