Dutch baby

Dutch baby
2018-02-24 bernuskaa
In Blog

Ez a palacsinta az egyik legegyszerűbb típus szerintem.
Nem kell hozzá sok minden, jól variálható és pillanatok alatt kész van.
Ami viszont fontos hozzá, az a serpenyő, ugyanis ezt reggelit a sütőben kell megsütni.
Öntött vas serpenyőket sok helyen lehet már kapni, vannak kisebb méretűek is,
én egy nagyobban készítettem most el, amit a Tescoban vettem.
A tésztáját sós változatban is megsüthetjük: tojással, baconnel, hagymával a tetején,
vagy édesen: gyümölcsökkel, porcukorral, juharsziruppal, esetleg tejszínhabbal.

Hozzávalók
(2 főre – édes változat)

70 g liszt
1,5 ek cukor
2 tojás
180 ml tej
1 tk vanília aroma
2-3 ek vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A lisztet elkeverjük a cukorral, tojással, tejjel és a vanília aromával.
A tűzhelyen felmelegítjük a serpenyőt, belekanalazzuk a vajat és megolvasztjuk.
Hozzáöntjük a palacsinta tésztát, majd egyből betesszük a sütőbe.
20 percig sütjük, addig szépen fel fog emelkedni a tészta (ezért jó, ha minél nagyobb pereme van a serpenyőnek), de később majd kicsit visszahúzódik.
Kivesszük a sütőből és innentől kezdve pedig bármit dobhatunk rá: gyümölcsöket, lekvárt, juharszirupot, mogyorókrémet…

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*