Fügés-mascarponés lepény

Fügés-mascarponés lepény
2019-09-02 bernuskaa
In Blog

Szóval ez úgy kezdődött, hogy találtam pár szép fügét az Aldiban.
Desszertet most nem szerettem volna készíteni belőle, hanem valami új recepre vágytam, ami vacsira is, ebédre is jó lehet.
Aztán szépen összeállt a fejemben, hogy mivel lehetne még ezt kiegészíteni. A mascarponés prosciuttos aszaltparadicsomos pizza például az egyik kedvencem, egyszerűen annyira tökéletes a mascarpone a sós tésztára.
Így hát kitaláltam, hogy akkor ezzel fogom lekenni, csak úgy simán. Innentől kezdve pedig tényleg bármit tehetünk rá.
Én most csak erről a kombinációról tudok nyilatkozni, de ahhh….alig várom, hogy újra elkészítsem.
Mondjuk már egy újabb adag tészta pihen azóta a hűtőben, így holnap újrasütöm…
Szerintem kis szeletekre felvágva vendégvárónak is tökéletes, ráadásul tényleg gyorsan kész van.
A tésztát 10 perc sincs összeállítani, a sütés se sok idő, a feltéteket is csak rá kell dobni, szóval ez tényleg főnyeremény.

Hozzávalók

A lepényhez
(2 adag)

300 g liszt
1/2 tk só
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
185 ml tej

Feltéthez
(variálható)

4-5 ek mascarpone
1 fej vajon dinsztelt lilahagyma
3-4 szem füge
4-5 szelet prosciutto sonka
feta sajt
rukkola


Elkészítés:

A lepényekhez egy edényben kimérjük a lisztet, sót, vajat, valamint a tejet.
Kézzel vagy géppel összedolgozzuk, majd a szép, sima tésztát még 20 percig pihentetjük a hűtőben.

Közben vajon megdinszteljük a felvágott lilahagymát, és előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra.

A tésztát 2 részre osztjuk, majd lisztezett felületen 2 korongot sodrunk belőle.
Egy palacsintasütőt picit megolajozunk majd belehelyezzük az első pitét.
Pár percig sütjük mindkét oldalát, de nem kell ropogósra, mert még a sütőben is sül majd kicsit.
Mindkét elősütött tésztát megkenjük mascarponéval, majd  megszórjuk a vajas hagymával, ráfektetjük a sonka szeleteket, rámorzsolunk egy kis feta sajtot, végül rászeleteljük a megmosott fügét is.
15 percig felső sütésen vagy grillen sütjük, mikor kivesszük megszórjuk friss rukkolával.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*