Azt hiszem tavaly előtt csináltam először házi müzlit.
Dupla adagban sütöttem meg, mert nagy a család, de még így sem volt elég, olyan gyorsan elfogyott.
Kis üvegekbe csomagolva nagyon jó ajándék szerintem, például karácsonyra.
Én általában joghurtba szoktam keverni, de van, hogy csak simán rájárunk a konyhában, ha épp arra van dolgunk.
Így utólag belegondolva pedig inkább ez az általános.
Hozzávalók:
200 g apró szemű zab
100 g napraforgómag
100 g tökmag
kb 4 ek vaj (kissé olvasztva)
1 dl méz
5 tk fahéj
2,5 tk szerecsendió
egy csipet só
+ tetszés szerint: aszalt áfonya, mazsola, dió, mogyoró, mandula…stb
Elkészítés:
Minden hozzávalót egy nagyobb tálba öntök, alaposan elkeverem őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a müzlit, és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 percig pirítom.
Időközben 3-4 alkalommal átkeverem a sütőben a granolát, majd miután kivettem, kihűtöm.
Mikor már szobahőmérsékletű, akkor fog összeállni szilárdabb müzlivé.
Kis üvegekbe, vagy légmentesen zárható dobozba töltöm, 2-3 hétig biztosan eláll.
(Pékzsineg és szívószál: Dekorella Shop)
Hozzászólás (1)
-
mai napig visszajárok az oldalra ennek a granolának a receptjéért annyira finom!<3