Házi jégkrém

Házi jégkrém
2016-07-02 bernuskaa
In Blog

Ez igazából nem is recept, mert onnantól fogva, hogy kitaláljuk mi legyen a jégkrémünk alapja
(joghurt, gyümölcsös joghurt, tejszín, mascarpone, sűrített tej, stb. illetve ezek kombinálása)
már bárhogy dobálhatjuk bele a gyümölcsöket.
Én most egy citromos joghurtos-tejszínes alapot csináltam, majd díszítésnek
a jégkrém forma falára tettem felszeletelt gyümölcsöket és egy kis citromfüvet.
Ezután beletöltöttem a jégkrém alapot és betettem egy estére a fagyasztóba.
Úgy is megtölthetjük a formákat, hogy a gyümölcsöket leturmixoljuk a joghurttal/tejjel, a lehetőségek tényleg végtelenek!
Édesíthetjük porcukorral, édesítőszerrel, mézzel, mazsolával vagy más egészséges hozzávalókkal.
Próbáljátok ki, én biztos egész nyáron kísérletezni fogok!

Untitled-1-01

Hozzávalók:
(kb 10-12 kisebb adagra)

500 g görög joghurt
1,5 dl habtejszín
1 citrom leve
3-4 kk folyékony édesítőszer

+ díszítéshez: gyümölcsdarabok, lime, citromfű, menta, stb.

Jégkrém készítő:

IKEA
Gasztroshop

Pálcikát én most Kreatív Hobbyban vettem, de ezt is meg tudjátok rendelni a Gasztroshopból.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*