
Ez igazából nem is recept, mert onnantól fogva, hogy kitaláljuk mi legyen a jégkrémünk alapja
(joghurt, gyümölcsös joghurt, tejszín, mascarpone, sűrített tej, stb. illetve ezek kombinálása)
már bárhogy dobálhatjuk bele a gyümölcsöket.
Én most egy citromos joghurtos-tejszínes alapot csináltam, majd díszítésnek
a jégkrém forma falára tettem felszeletelt gyümölcsöket és egy kis citromfüvet.
Ezután beletöltöttem a jégkrém alapot és betettem egy estére a fagyasztóba.
Úgy is megtölthetjük a formákat, hogy a gyümölcsöket leturmixoljuk a joghurttal/tejjel, a lehetőségek tényleg végtelenek!
Édesíthetjük porcukorral, édesítőszerrel, mézzel, mazsolával vagy más egészséges hozzávalókkal.
Próbáljátok ki, én biztos egész nyáron kísérletezni fogok!
Hozzávalók:
(kb 10-12 kisebb adagra)
500 g görög joghurt
1,5 dl habtejszín
1 citrom leve
3-4 kk folyékony édesítőszer
+ díszítéshez: gyümölcsdarabok, lime, citromfű, menta, stb.
Jégkrém készítő:
Pálcikát én most Kreatív Hobbyban vettem, de ezt is meg tudjátok rendelni a Gasztroshopból.