Mivel nincs olyan négyzetméter, ahol normális időjárás lenne, és a táplálkozásom ebben az éghajlatban leszűkül a dinnye-víz kombóra, ezért tegnap délután kitaláltam, hogy jégkrémet fogok reggelizni.
Este összedobtam a hozzávalókat és reggelre össze is állt + olyan is lett, mint amilyet szerettem volna.
A chia puding első látásra lehet, hogy furcsán néz ki, de nem fagyasztott állapotában is nagyon finom, leginkább
gyümölccsel és magokkal érdemes kipróbálni. Ha „sima” pudingot készítünk, akkor 2-3 órán át érdemes áztatni a tejben a magokat, viszont ennél a jégkrémnél erre nincs szükség, mert amíg a fagyasztóban jegesedik, addig pont meg is szívja magát.
Így tehát csak annyi dolgunk van, hogy minden hozzávalót összekeverjünk egy tálban, és hagyjuk 4-5 óráig hűsölni a formákat.
Hozzávalók
400 ml kókusztej
140 ml szójatej
80 g chia mag
2 ek méz
3-4 db kiwi
+ forma
Elkészítés
Mérjük ki és öntsük össze a kókusztejet, valamint a szójatejet.
Édesítsük mézzel (vagy egyéb édesítővel) és adjuk hozzá a végén a chia magokat.
Alaposan elkeverjük a tejjel, majd a kiwi szeletekkel kirakott formákba öntjük a „pudingot”.
Pálcikát helyezünk a jégkrém közepébe, majd betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.