Málnás-csokis nyers desszert

Málnás-csokis nyers desszert
2018-02-11 bernuskaa
In Blog

Pinteresten futottam bele ebbe a jól kinéző édességbe, bár sejtettem,
hogy nem teljesen ugyanúgy fog összeállni a recept, ahogy ott van.
Azt nem tudom, hogy miért februárban jött az ötlet, mert alapvetően ez egy sütés nélküli, fagyasztott desszert.
Szóval leginkább a nyári napokra tudnám elképzelni, de a torkomnak mondjuk így is jól esett.
Az alapja leginkább magokból és kakaóból áll, a felső részéhez pedig málnát, mézet és kesudiót tettem.
A tetejét leönthetjük még egy kis kakaó-méz-kókuszolaj keverékével, de legközelebb ezt lehet el is hagyom,
mert e nélkül is teljesen szuper!

Hozzávalók

Az alaphoz
50 g kesudió
40 g dió
40 g kókuszreszelék
3-4 ek kókuszolaj
30 g cukrozatlan kakaópor

A málnás réteghez
100 g kesudió (6 óráig vízben áztattam)
5 ek méz
1 ek víz
200 g fagyasztott málna

Tetejére
3 ek kókuszolaj
1-2 ek méz
4 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Az alaphoz előkészítünk egy kisebb formát. Ez tényleg elég kicsi, én egy 24 x 11 cm-es üveg formát használtam.
Egy serpenyőben a kókuszolajat megmelegítettem, hozzáadtam a kakaóport, és alaposan elkevertem.
Közben a magokat és a kókuszreszeléket kávédarálóban összedaraboltam, tálkába szedtem és összeforgattam a kakaóval.
A tálkába belenyomogattam az alapot és mélyhűtőbe tettem addig, amíg a következő réteg kész nem lett.

A kesudiót először ismét a kávédarálóban daraboltam fel, majd egy turmixgépbe öntöttem és rákanalaztam a mézet, a vizet, valamint a fagyott málnát is. Alaposan összeturmixoltam, majd a mélyhűtőből kivett alapra öntöttem.
A tetejére még pár szem fagyasztott málnát tettem és ismét a hidegbe helyeztem.

Szerintem legközelebb a felső csokis díszítést ki is hagyom, de ha nem szeretnétek, akkor ismét egy serpenyőben melegítsétek fel a kókuszolajat, mézet és forgassátok össze a kakaóporral. Én fecskendőbe tettem és úgy nyomtam rá a desszertre, de ha egy zacskóba teszitek és óvatosan kivágjátok a csücskét, az is tökéletes.
Ismét mélyhűtőbe tesszük és a fogyasztáshoz még hagyjuk 2-3 órát dermedni az egészet.

Miután kivesszük, késsel óvatosan körbevágjuk a desszertet és egy hirtelen mozdulattal kifordítjuk a formából (nekem rögtön ki is csúszott, de ha makacs lenne akkor várjatok pár percet, míg elkezd felolvadni).
Hosszú szeletekre vágtam és még hagytam időt, amíg kicsit kiolvadnak.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*