Bár nálunk egyelőre nincs tartva a Halloween, mégis vannak dolgok, amiket mi is szoktunk készíteni ilyenkor évről-évre. Nem is az ünnep miatt, inkább a közös időtöltés és szórakozás van a központban. A tökfaragást például sose hagynám ki, mert nem csak egy remek kreatív program, de a kis lámpásokért odavannak a fiúk nálunk. Mint ahogyan rengeteg „szellemet” is láttak az utcán, boltokban, így teljesen rájuk ragadt ez az őrület. Úgyhogy ezeket a házi pillecukrokat kapták a reggeli kakaóba és ezzel én le is tudtam az egészet. Amúgy nem gondoltam rá eddig sosem, hogy házilag is elkészíthető a sokak által ismert marshmallow, de valahogy sokkal bonyolultabb dolgot képzeltem bele az elkészítésébe. Tényleg pillanatok alatt összedobható, utána pedig már csak hűteni kell pár órát, majd díszíteni.
Hozzávalók
150 g cukor
50 ml víz
1 ek méz
8 g zselatin por
3 ek víz
1 ek porcukor
1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A cukrot a vízzel és a mézzel közepes lángon megmelegítjük.
3-4 perc után sziruposodni kezd, ekkor le is vesszük a tűzről.
Közben a zselatint elkeverjük 3 evőkanál vízzel, majd a cukros szirupból is adunk kicsit hozzá.
Végül az egészet habverővel kikeverjük addig, míg szép fehér nem lesz a massza. Habzsákba töltjük a pillecukrot, majd napraforgóolajjal lekent sütőpapírra nyomjuk a formákat, hogy később ne ragadjanak le. Hűtőben pihentjük őket 3-4 órát, majd porcukros-keményítőben átforgatjuk a szellemeket. Ételfestékkel vagy étcsokival színezzük.