
Bár nem vagyok vega, vegán, de sokszor szeretek húsmentesen enni.
Az utóbbi hónapokban amúgy is volt egy időszak, mikor tej- és tojásmentesen kellett ennem, így sokkal egyszerűbb volt vegán recepteket tanulmányozni.
Az indiai amúgy a mexikói konyha után talán a második kedvencem, de el kellett telnie egy kis időnek, mert mindig a munkahelyem melletti indiai jutott eszembe mikor a curry megcsapott. Ami amúgy nem egy rossz hely, de a jó mégsem ilyen.
Viszont az biztos, hogy a jó nekem most ilyen….ez a recept így visszahoz és elsöpör mindent, ami eddig a curry útjába állt.
Azt nem tudom nektek mennyire fog ízleni, de ha elkészítettétek és ízlik akkor majd írjatok azért! 🙂
Hozzávalók (4 főre)
1,5 ek kókuszolaj
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 közepes méretű sárgarépa (kockázva vagy karikázva)
só ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
kb 4-5 cm gyömbér lereszelve
5 ek vörös curry pasta
400 ml kókusztej (konzerves, zsírosabb)
240 ml zöldségleves lé
kb 900 g sült sütőtök (kikanalazva. Ehhez 1 sütőtök kell) vagy édesburgonya!
2,5 ek szójaszósz
1,5 ek juharszirup vagy agave szirup
2 konzerv csicseriborsó (2 x 310 gramm)
1,5 ek lime leve
friss koriander vagy citromfű a currybe és a tálaláshoz is egy kevés
Elkészítés:
Miközben a hagyma készül, beledobjuk a sárgarépát is, megsózzuk ízlés szerint.
Egy kis vízzel (kb 4-5 ek) felönthetjük , hogy jól keverhető legyen, majd 2-3 percig így főzzük.
Hozzáadjuk a kókusztejet és a zöldséglevet (ha nincs akkor jó a víz is), majd alaposan átkeverjük.