
Három dolog vezetett ma ehhez a recepthez: egyrészt nagyon rég volt már ilyen poszt, másrészt maradt sült sütőtök,
ami felhasználásra várt, harmadrészt pedig szembejött egy ilyen videó velem Instagramon,
és gondoltam megnézem működik-e, mert a gyerekek imádnák.
Kicsit módosítottam a recepten, a tésztához nekem még pici tej kellett, de szépen formázható lett!
Hozzávalók:
A tésztához (8 db fánkhoz):
120 ml langyos tej
1 zacskó száraz élesztő
2 tk kristálycukor
——-
1,5 ek kristálycukor
120 g sütőtökpüré
(sült sütőtökből kanalaztam ki)
3 ek olvadt vaj
1 tk vanília kivonat
csipet só
1 tk fűszer mix
(2 tk fahéj, 2 tk gyömbér, 2 tk szerecsendió, 0.5 tk szegfűszeg kombóból)
460 g liszt
A forgatáshoz:
Kristálycukor
Fahéj
2-3 db natúr zabkeksz összemorzsolva
A töltelékhez:
230 g mascarpone
0,5 tk vanília kivonat
60 g porcukor
1 tk sütőtökpüré
(sült sütőtökből kanalaztam ki)
0,5 tk fűszer mix (fenti kombóból)
Dísznek:
8 db fahéjrúd
Elkészítés:
A tésztát összeállítjuk, majd hagyjuk egy órát pihenni, kelni.
Addig a krémet össze lehet tenni, itt minden mehet egybe, majd kézi mixerrel jól összeforgatni.
A tésztát 8 részre osztottam, zsineggel körbetekertem, forró olajban kisütöttem, majd gyorsan leszedtem a madzagot és még melegen forgattam a cukros fahéjas kekszes szóratba.
A fahéj rudakkal lyukat törtem a fánkokban, majd habzsákból belenyomtam a krémet.
Fahéj rúd a tetejébe, és kééész is!