A március egy ünneplős hónap volt nálunk, a fő kérdés pedig most is az volt, mint mindig: hogy milyen torta legyen. Az én szempontjaim: egyszerű és olyan, ami gyorsan megvan, de persze finom is legyen. A srácok szempontjai kicsit lényegre törőbbek: túrós vagy csokis, eperrel és/vagy málnával. Mivel a túrós szekciót kilőttük nemrég, ezért a csokisra esett a választás. Úgy voltam vele, hogy akkor pedig már szóljon nagyot, nesze nektek egy triplacsokis torta. Mivel sütni nem kell, csak hűteni és a három réteg ugyanúgy készül el, ezért én egyszerűnek mondanám. Már csak azért is, mert ismét besegített a Kenwood kMix-em: habot vert amikor kellett, és a daráló kiegészítőjének köszönhetően a kekszet is pillanatok alatt lemorzsolta nekem. A másik szempontom a tortánál a gyorsaság volt, erre azt mondanám, hogy egy nappal az ünneplés előtt készítsétek el: igazából gyorsan meglenne, de mivel attól lesz szép rétegelt, hogy alaposan kihűtjük a szinteket, ezért ezt nem szabad lespórolni. A tetejét kakaóporral szórtam meg, de a tálalásnál kapott a torta sok gyümölcsöt is maga mellé és hát ahogy volt el is fogyott. Ha gépben gondolkodtok, akkor pedig még az idei évben is él a @kenwood_magyarország által biztosított kuponom a www.marketworld.hu weboldalon a “Bernuskaa10E” kóddal! Aki pedig elkészíti, az nyugodtan küldjön róla képet, véleményt, még a hétvégébe belefér!
Hozzávalók
230 g oreo keksz
80 g olvasztott vaj
160 g étcsokoládé
130 g habtejszín
5 g zselatin por
kb 4 tk víz
170 g habtejszín
160 g tejcsokoládé
130 g habtejszín
5 g zselatin por
kb 4 tk víz
170 g habtejszín
160 g fehércsokoládé
130 g habtejszín
5 g zselatin por
kb 4 tk víz
170 g habtejszín
Elkészítés:
A kekszeket szétválasztjuk és a csokis részét ledaráljuk. Én a Kenwood kMix reszelőjét használtam erre és kitűnően működött. Összekeverjük a folyékony vajjal és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A habtejszínt az étcsokival együtt melegíteni kezdjük, eközben pedig a zselatinhoz hozzákeverünk kb 4-5 tk vizet. Ha az étcsoki felolvadt a tejszínben, kiveszünk egy kicsit belőle és a zselatinhoz keverjük, majd ezt vissza a csokis masszába. Összeforgatjuk és levesszük az egészet a tűzről. Megvárjuk amíg kihűl, addig felverjük a 170 g habtejszínt. A kMix habverőjét használtam erre: szép, kemény habot kaptam, alig pár perc alatt. Ezt összeforgatjuk a már kissé kihűlt csokikrémmel és a kekszes alapra kenjük. Ismét hűtjük kb. 1,5 órát.
A másik 2 réteget ugyanígy készítjük el:
A tejcsokit/ fehércsokit felolvasztjuk a habtejszínben. Zselatinhoz adunk egy kis vizet, ebbe belekanalazunk egy kis csokis-habtejszínes masszát, majd az egészet visszaöntjük. Összekeverjük, levesszük a tűzről. Amíg hűl, addig felverjük a 170 g habtejszínt, majd hozzákeverjük a kihűlt, nem meleg(!) tejcsoki/fehércsoki krémet.
A tejcsoki réteget a jól behűtött étcsoki rétegre öntjük, majd ismét hűtjük másfél órát. Erre jön a fehércsokis réteg, majd ismét hűtjük. Tetejére kakaóport vagy friss epret, málnát is tehetünk!
2 hozzászólás
-
Szia! Nagyon tetszik a recepted! Megkérdezhetem, hogy hány centis tortaformában készítetted? Köszönöm előre is!
-
Szia Adri, én 26 cm tortaformában készítettem el és tökéletes hozzá. Remélem segítettem. Üdv.