A téli hónapokban sokszor szoktam zabkekszet csinálni, mert ilyenkor a friss, gyümölcsös sütik általában kiesnek a listámról, a fahéj illata meg nekem egyértelműen
ezekre a hónapokra jellemző.
Ezen a héten többször is rohanásban voltam reggel, így nagyon jól jött, hogy épp volt mit felkapni, pedig imádok reggelizni!
Ez a süti sem a bonyolultságáról híres, 40-50 perc alatt kész is!
Hozzávalók:
15 dkg aprószemű zabpehely
10 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
1,5 púpozott tk fahéj
1 csipet só
12 dkg cukor
1 tojás
15 dkg enyhén olvadt vaj
1 tk vanília aroma
2 ek tej
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit.
A zabot, a lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd hozzáadjuk a fahéjat és a sót.
Egy másik tálban alaposan elkeverjük a cukrot a tojással, és belekeverjük az enyhén olvadt vajat.
A két masszát eggyé dolgozzuk, majd a legvégén hozzáadjuk a vanília aromát, a tejet, és az apróra szelt étcsokoládét.
Evőkanálnyi adagokat helyezünk a sütőpapírra, egymástól 8-10 cm távolságra, mert még nőni fognak a kekszek.
20 percig sütjük, majd miután kihűltek a tepsiben, légmentesen zárható dobozba tesszük őket a fogyasztásig.