Granola

Granola
2015-11-22 bernuskaa
In Blog

Azt hiszem tavaly előtt csináltam először házi müzlit.
Dupla adagban sütöttem meg, mert nagy a család, de még így sem volt elég, olyan gyorsan elfogyott.
Kis üvegekbe csomagolva nagyon jó ajándék szerintem, például karácsonyra.
Én általában joghurtba szoktam keverni, de van, hogy csak simán rájárunk a konyhában, ha épp arra van dolgunk.
Így utólag belegondolva pedig inkább ez az általános.

granola1

granola2

Hozzávalók:

200 g apró szemű zab
100 g napraforgómag
100 g tökmag
kb 4 ek vaj (kissé olvasztva)
1 dl méz
5 tk fahéj
2,5 tk szerecsendió
egy csipet só

+ tetszés szerint: aszalt áfonya, mazsola, dió, mogyoró, mandula…stb

Elkészítés:

Minden hozzávalót egy nagyobb tálba öntök, alaposan elkeverem őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a müzlit, és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 percig pirítom.
Időközben 3-4 alkalommal átkeverem a sütőben a granolát, majd miután kivettem, kihűtöm.
Mikor már szobahőmérsékletű, akkor fog összeállni szilárdabb müzlivé.
Kis üvegekbe, vagy légmentesen zárható dobozba töltöm, 2-3 hétig biztosan eláll.

(Pékzsineg és szívószál: Dekorella Shop)

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*