Répás zabpelyhes keksz

Répás zabpelyhes keksz
2021-09-16 bernuskaa
In Blog

Idén már minket is érint az ovikezdés, így gondoltam frissítek a keksz recepteken és kísérletezgetek párral, hogy majd legyen nálam mindig a táskában. Nem nassolásnak, csak így, hogy nem látok rá az ovis napjára, hogy miből és mennyit eszik, jó ha van nálam pár darab keksz. Ezt amúgy is megtanultam az évek során, hogy mindig legyen nálam valami ennivaló, mert sosem lehet tudni. A másik nagy dolog, hogy Kenwood márkanagykövet lettem, így ebben a receptben is a kMix volt segítségemre, aminek az üstjébe csak bedobáltam mindent és a gép össze is állította nekem a tésztát pár perc alatt. Az a jó ebben a gépben amúgy, hogy rengeteg kiegészítőt kapni hozzá, így egy gép által lehet habot verni, dagasztani, tésztát nyújtani, gabonát őrölni, de darálni és szeletelni is. Nem mellesleg nagyon dekoratív, így nyugodtan elöl lehet hagyni a pulton! 🙂



Hozzávalók

100 g apró szemű zabpehely
100 g teljes kiőrlésű liszt
1 tojás
30 g kókuszolaj (vagy olvasztott vaj)
120 ml agavé- vagy juharszirup (méz esetleg)
1 tk vanília aroma
2 tk fahéj
1,5 tk sütőpor
csipet só
0,5 tk vanília őrlemény (elhagyható)
70 g reszelt répa

Elkészítés:
Minden hozzávalót bedobáltam a Kenwood kMix-be, majd pár perc keverés után állni hagytam a masszát 20 percet, hogy a zab megszívja magát. Apró gombócokat kanalaztam ki a sütőpapírra, és 170 fokon légkeverésesen 12 perc alatt megsütöttem őket. Ezután már csak meg kell várni, míg kihűl a tepsin és fogyasztható is!

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*