Ez most egy egészségesebb palacsinta verzió, amiben igazából nincs is sok minden.
A tej nyugodtan kicserélhető növényi tejre, a gyümölcsöket akár bele is süthetjük a tésztába
(én mindig tartok tőle, hogy így szétesik a tészta, ezért nem szoktam),
és ha nem öntjük le juharsziruppal, anélkül is biztos finom.
Mondjuk nem nekem, mert imádom a juharszirupot és legszívesebben még a kenyeret is leönteném vele,
de szerencsére tartunk itthon egy cukormentes változatot, így az sem nagy bűnözés.
Ebből az adagból nekem 4 db mini palacsinta jött ki, szerintem ezt egy 1 főre számoljátok, mert tényleg hamar el fog fogyni.
Szóval ha családdal reggeliztek, nyugodtan duplázzatok-triplázzatok!
Hozzávalók
(1 főre, 4 mini palacsintára)
1 banán
80 g aprószemű zab
120 ml tej
1 ek méz
csipet só
0,5 tk sütőpor
1 tk vanília aroma
+ kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
+ áfonya vagy egyéb gyümölcs
+ szeletelt mandula
Elkészítés:
Egy tálban a banánt villával szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a zabot, a tejet, mézet, sót, sütőport és a vanília aromát.
Szóval mindent!:)
Egy teáskanálnyi kókuszolajat felhevítünk serpenyőben és alacsony-közepes fokozaton, kb 2 evőkanálnyi tészta mennyiséget aranybarnára sütünk mindkét oldalon. Fontos, hogy lassan süssük át a palacsintákat, ne kapjanak hirtelen egy kérget azzal, hogy magas hőfokon készítjük.
A tetejét megszórhatjuk gyümölccsel, magvakkal és leönthetjük juharsziruppal vagy akár mézzel is!