Talán a világ legegyszerűbb és legrövidebb receptje következik:
felolvasztjuk az étcsokit, majd pirított magvakkal megszórjuk és kihűtjük. Na ugye…
Én amúgy nagyon szeretem az étcsokit, mondjuk ez nem volt mindig így, de biztos a korral jött ez is, na meg a vizsgaidőszakokkal. A teljes kétségbeesések előtt egy kockát mindig benyomtam, aztán most meg már egy táblát is képes vagyok simán elnyammogni valamilyen jó sorozat közben. Na de ezekkel a pirított magvakkal egyszerűen brutál finom nassolnivalót kapunk, ami így a karácsonyi bejgli-mézeskalács-zserbó vonalon mozgóknak külön jó lehet, ha már a cukorsokkból elegük van.
Én hűtve tároltam a fogyasztás után, de ajándékba is adható egy szép befőttes vagy csatos üvegben,
viszont mindenképp hűtőből hűtőbe vándoroljon azért ahogy tud.
Hozzávalók
300 g étcsokoládé
2 marék mandula
2 marék dió
2 marék pisztácia
2 marék sótlan földimogyoró
Elkészítés:
A magokat összevágjuk apróra, majd serpenyőben megpirítjuk. Mikor kellően megsültek, kihűtjük őket.
VÍzgőz fölött az étcsokit megolvasztjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin (olyat válasszunk ami befér majd a hűtőbe) szépen kisimítjuk a csokit és rászórjuk a magokat. Kicsit belenyomkodjuk őket a tenyerünkkel, majd felvágás előtt hűtjük egy éjszakán át a hűtőben. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.