
Ebben a melegben képtelenség fagyi nélkül meglenni, még úgy is, hogy amúgy nem vagyunk nagy fagyisok.
Én tényleg csak akkor kívánom mikor kánikula van, és hát most a héten rendesen kijutott ebből.
Volt itthon néhány érettebb banánom és eszembe jutott, hogy tavaly is már nagy sikere volt mindenhol a „nice cream”-nek,
vagyis a banán alapú fagyinak, csak akkor valahogy nálunk kimaradt.
Szóval fogtam, felkarikáztam két nagyobb banánt, majd betettem a fagyasztóba őket. Én másnap készítettem el a fagyit, de pár óra hűtés után akár aznap is elkészíthető. Ha kivettük a fagyasztóból, akkor egy kis növényi tejet adunk hozzá (de lehet simát is, ez teljesen mindegy), valamint ízesítjük. Én most csak egy kis mogyoróvajat tettem bele, de fel lehet turbózni vanília aromával, fahéjjal, kakaóporral….
Nem édesítettem semmivel, mert nekem a banán már önmagában elég édes, de aki szeretne mézet, agavé vagy juharszirupot is tehet bele. Késes aprítóban simává turmixoltam, majd átöntöttem egy üvegedénybe. Olvasztottam kis extra mogyoróvajat, amit a tetejére csorgattam, étcsoki darabokkal megszórtam és ment is vissza a fagyasztóba még pár órát.
Ennyi az egész, próbáljátok ki, kísérletezzetek, mert tényleg rengeteg verziót ki lehet hozni belőle!
Hozzávalók
2 db banán (nem baj, ha érett)
3-4 ek rizstej (vagy bármilyen másik tej)
2 ek mogyoróvaj
A tetejére
mogyoróvaj
étcsoki