Be kell valljam, hogy a banán nem a kedvencem.
Néhány dologban nagyon szeretem, de a banános csoki és fagyi hallatán egyszerűen kiráz a hideg.
Valószínűleg azért, mert sosem ettem ezekből olyat, amiről ne az a tipikus mű íz jutna eszembe.
Ettől függetlenül a banánkenyér mindig is nagy kedvencem volt!
Reggelire, tízóraira, uzsonnára, de nálam még vacsorára is megállja a helyét.
És ami még jobb hír, hogy annyira egyszerű az elkészítése, hogy erősen elgondolkodtam, hogy kell-e ehhez bármilyen leírás is egyáltalán.
Magában is nagyon finom, de én mindig kenek rá egy kis nutellát vajat, úgy az igazi! 🙂
Hozzávalók:
180 g liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
3 tk fahéj
150 g cukor
4 ek napraforgó olaj
2 tojás
80 g mogyoróvaj
2 érett banán
1 tk vanília aroma
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy kenyérformát.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, a fahéjat és a cukrot.
Hozzáadjuk az olajat, a tojásokat, a mogyoróvajat és a villával pépesre tört banánt is, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A végén beletesszük a vanília aromát és az apróra vágott étcsokoládét.
A masszát beletöltjük a sütőpapírral bélelt formába, és 180 fokon, kb. 45-50 percig sütjük.