Pumpkinie

Pumpkinie
2016-09-30 bernuskaa
In Blog

Az, hogy a brownie egy örök kedvenc az érthető.
De hogy megtaláltam a sütőtökös verzióját ami legalább olyan jó…na az indokolja a fenti ‘pumpkinie’ megnevezést.

Az ősz több szempontból is a kedvenc évszakom, egyrészt ekkor van a szülinapom, amit én tényleg nagyon szeretek (még),  másrészt jön a másik kedvenc ünnepem, a karácsony!
Nem azt mondom, hogy már októberben kidekorálom a lakást és csúnya kötött pulcsiban hallgatom a Bublét, de már ekkor hangolódom a sütéssel és a fűszerekkel.
Újra előkerül a jól bevált fahéj-kardamom-gyömbér-szerecsendió összeállítás, ami nálam nagyon sok süti alapja.

Ebben a receptben is ezek dominálnak a sütőtök mellett, és a végeredmény tényleg egy nagyon finom fűszeres süti!
Aki amiatt aggódna, hogy túlságosan érződik a sütőtök, az ne tegye, mert egyáltalán nem markáns az íze.

Szóval íme a ‘Pumpkinie’, vagy a ‘Sütőtökös-csokis süti’, kinek mi.pumpkinie-01

Hozzávalók:

227 g vaj (olvadt)
160 g cukor
1 tojás
2 tk vanília aroma
430 g sütőtök püré
(megsült sütőtökszeletekből kanalazom ki,szóval nem is annyira püré, inkább sült sütőtök.)
320 g liszt
2,5 tk fahéj
0,5 tk gyömbér
0,5 tk szerecsendió
0,5 tk kardamom
0,5 tk só
200 g étcsokoládé

Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelünk egy kb  19 x 32 x 6 cm-es tepsit (én azt szoktam, amiben a browniet is készítem), majd előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, és alaposan eldolgozzuk.
Végül a vanília aromát és a sütötök pürét is a masszához forgatjuk.
Egy másik tálban a liszthez hozzáadjuk a fűszereket (fahéj, gyömbér, szerecsendió, kardamom) és a sót.
Ehhez adjuk majd hozzá a sütőtökös keveréket és jó alaposan -egy fakanál segítségével- összedolgozzuk az alapanyagokat.
Az étcsokit apró darabokra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.

Kb 35 percig sütjük alsó-felső sütésen, majd megvárjuk míg kihűl és csak akkor szeleteljük fel.
Ahogy a brownie-nál, itt is az a jó állag, amikor a süti tömör, és puha.

Hozzászólás (0)

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*